Anna Samrud

Mitt namn är Anna Samrud och vårterminen 2018 är jag ny lärare på Svenska Skolan i Dallas, vilket ska bli otroligt roligt. Att få undervisa och jobba med barn och ungdomar är fantastiskt. År 2004 blev jag färdigutbildad gymnasielärare i svenska och historia och arbetade sedan som det i 11 år i Sverige. Sedan 2,5 år tillbaka bor jag i Frisco med min man och våra två barn, Astrid 8 år och Erik 5 år. Under tiden här har jag också bedrivit privatundervisning i svenska med yngre barn och vuxna.

Vad gör jag då när jag inte ägnar mig åt undervisning? Jo, bland annat älskar jag att baka alla sorters bröd, kakor och desserter och då gärna med choklad som huvudingrediens. Vad som också gör mig glad är att resa till nya spännande platser tillsammans med min härliga familj, att läsa böcker, träna och spela tennis. Lycka är även när jag får pynta huset till jul eller plantera blommor i trädgården.

Precis som Madeleine, som också undervisar på Svenska skolan, är jag väldigt fascinerad av språk och mitt hjärta klappar så klart extra för det svenska språket. Att ha tillgång till språk öppnar upp dörrar till nya världar. Jag ser fram emot en givande, lärorik och rolig termin tillsammans med alla elever, kollegor och föräldrar på Svenska Skolan i Dallas!

 

Madeleine Hallberg

Jag heter Madeleine Hallberg. Att arbeta med barn är bland det roligaste jag vet. (Förrutom att sticka och pyssla förstås.) Det var tack vare just språk och barn som jag kom hit till USA för över 20 år sedan. Javisst, som nanny åt en fantastisk familj med 3 underbara tjejer i åldrarna 2, 6 och 10år. Parallellt med att vara nanny studerade jag på Scottsdale Community College och därefter tog jag examen från ASU (Arizona State University) med en B.A inom Business (SCM Supply Chain Management).

Idag  bor jag med min svenske man i Frisco. Vi har 2 barn, Sara 13 år och Kristoffer 11 år. Vi har också hunden Lucky (8år), katten Lizzy (2år) samt ett akvarium.

Jag har varit lärare under ett år inom Svenska Skolan Dallas, och har tidigare även haft privatlekioner med både barn och vuxna under några av de 7 åren vi bodde i Kansas. Språk har länge legat  mig varmt och hjärtat, och det är därför som jag själv studerar spanska sedan 2 år tillbaka.

Jag ser fram emot ett lärorikt och roligt läsår med era barn!