Hör gärna av dig om det är något speciellt du vill att vi informerar om!


info@svenskaskolanDFW.org
HÖR AV DIG!

AKTUELLT


Lärare sökes! [2019-05-21]
Inför terminsstart hösten 2019 står vi inför en situation med lärarbrist för årskurs 1-5 (måndagsgruppen). Har Du (eller någon du känner) lust att ta hand om vår härliga barngrupp under hösten så är du varmt välkommen med en enkel intresseanmälan.

Undervisningsmaterialet är väl strukturerat med bra lärarhandledning, man måste alltså inte ha en lärarutbildning för att klara av uppgiften. (Det finns lärarutbildad sakkunnig att rådfråga vid behov.) Det är däremot viktigt att man har ett intresse för både barn och det svenska språket.

Undervisningen kräver i nuvarande form inte så mycket planering utöver veckans 2 h av lektionstid. Ersättning utgår för såväl planering som lektionstid.

Nuvarande dag, tid och plats för lektion är: Måndagar 17-19 på Ericsson, Plano.

Välkommen med din intresseanmälan eller frågor till: info@svenskaskolandfw.org


Skolavslutning [2019-05-09]
Välkomna till skolavslutning söndagen den 19 maj kl 13 i Bacchus Park i Frisco. Vi kommer spela brännboll (vuxna mot barn!) och grilla korv. Varmt välkomna alla barn, föräldrar och syskon!


Årsmöte [2019-05-09]

Svenska Skolans årsmöte hålls kl 17 den 13: maj på Ericssons kontor. Alla föräldrar är välkomna (barnen kommer att få se på film under tiden).


Handledning Sofia Distans [2018-12-05]

Vi undersöker just nu intresset för att starta upp handledning på Svenska Skolan i Dallas, för elever som går/vill börja på Sofia Distans och läsa svenska för årskurs 6 – 9. Syftet med att studera på Sofia Distans är att få betyg och behörighet till svenskt gymnasium, samt studera svenska på samma nivå som i Sverige.

Handledning via Svenska Skolan i Dallas innebär att man ses en gång i veckan tillsammans med sin grupp och handledare. Eftersom undervisningen på Sofia Distans sker enbart online på egen hand, är handledning lokalt här värdefullt. Handledningen ger eleverna hjälp och stöd, samt innebär även en avlastning för föräldrarna.  

Vi planerar att starta upp handledning via Svenska Skolan till vårterminen 2020. Skicka ett email till oss om ni är intresserad av att få veta mer, så återkommer vi med mer information i början av vårterminen, då vi också kommer bjuda in till ett föräldramöte där vi berättar om upplägget och ni får möjlighet att ställa frågor. Skicka ert email till:

info@svenskaskolandfw.org

För mer information om Sofia Distans:
http://www.sofiadistans.nu/


Skolstart! [2018-08-17]
Hoppas alla haft en härlig sommar! Nu startar Svenska Skolan snart. Vi ser fram emot att köra igång igen.

Måndagsgruppen startar den 10 september kl 17:00. Söndagsgruppen börjar den 9 september kl 13:00.

Varmt välkomna alla nya och gamla elever!


Tack för den här terminen! [2018-05-15]
Vi hade en härlig skolavslutning och årsmöte i Bacchus Park igår (14 maj). Stor uppslutning av både barn och vuxna och kul aktiviteter med brännboll, tipspromenad och korvgrillning. 


Ett stort tack till våra lärare Madeleine, Anna och Ella som voluntär, för en fantastisk insats under året! Tack också alla föräldrar och barn som kämpat på alla lektioner och lärt sig mer svenska. Glad sommar och varmt välkomna till nästa termin!


Dags att anmäla till höstterminen! [2018-04-15]

Vi vill ha din anmälan helst senast den 31 maj för att hinna beställa böcker från Sverige. Klicka på länken Anmälan så kommer ni till anmälningsformuläret.